Početna stranicaVisoka učilištaKorisničke stranice
Uvod u prehrambene tehnologije
Kratica: PT11Opterećenje: 20(P) + 0(A) + 0(E) + 0(L) + 0(PK) + 0(S) + 0(SJ) + 0(TJ) + 0(T)
Nositelji: prof. dr. sc. Branka Levaj
Izvođači:
Opis predmeta: Povijesni pregled razvoja prehrambene tehnologije i njeno mjesto u nacionalnom i svjetskom gospodarstvu . Tradicionalni i suvremeni aspekti. Trendovi u svijetu i kod nas. Veza s poljoprivredom, proizvođačima sirovina i korisnicima nusproizvoda. Specifičnosti pojedinih prehrambenih tehnologija(sezonska dobava sirovine, rad kroz cijelu godinu), raznolikost asortimana. Jaka ovisnost o zakonodavstvu. Zahtjevnost analitičkih metoda.
Jezici na kojima se održava nastava: - - -
Obavezna literatura:
1. The state of food and agriculture 2003-2004, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), Rome, 2004
Preporučena literatura: - - -
Legenda
P - Predavanja
A - Auditorne vježbe
E - Eksperimentalne vježbe
L - Laboratorijske vježbe
PK - Vježbe u praktikumu
S - Seminar
SJ - Vježbe iz stranog jezika
TJ - Vježbe tjelesnog odgoja
T - Terenske vježbe
* - Predmet se ne polaže
Srce - Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu