Skoči na glavni sadržaj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Organizacijska struktura

  • Centar za razvoj i tehnološki inženjering

  • Katedra za biologiju i mikrobiologiju

  • Biologija

  • Brze metode u analizi hrane

  • Katedra za kakvoću hrane

  • Instrumentalne metode I

  • Kontrola kakvoće hrane

  • Nadzor kakvoće u prehrambenoj industriji

  • Senzorske analize

  • Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane

  • Upravljanje kakvoćom u laboratoriju

  • Katedra za prehranu

  • Antioksidansi u hrani

  • Cijeloživotna prehrana

  • Dijetoterapija

  • Fiziologija probave

  • Funkcionalna hrana i dodaci prehrani

  • Osnove dijetoterapije

  • Procjena prehrane i epidemiologija

  • Znanost o prehrani

  • Katedra za mljekarstvo

  • Autohtoni mliječni proizvodi

  • Higijena i sanitacija

  • Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu

  • Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici

  • Sirovine animalnog podrijetla

  • Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda

  • Uvod u znanstvenoistraživački rad

  • Katedra za prehrambeno inženjerstvo

  • Kemija i tehnologija ulja i masti

  • Kemija i tehnologija vina

  • Konzerviranje hrane

  • Membranski procesi

  • Prehrambeno inženjerstvo

  • Procesi u prehrambenoj industriji

  • Procesi u prehrambenoj industriji s osnovama prehrambenog inženjerstva

  • Procesi u prehrambenoj industriji s prehrambenim inženjerstvom

  • Tehnologija ulja

  • Tehnologija vina

  • Tehnološki procesi u prehrambenoj industriji

  • Katedra za tehnologije prerade žitarica

  • Poznavanje sirovina prehrambene industrije - biljni dio

  • Skladištenje žitarica i proizvodnja brašna

  • Tehnologija pekarstva

  • Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I

  • Tehnologija proizvodnje i prerade brašna

  • Tehnologija proizvodnje tjestenine i keksarskih proizvoda

  • Katedra za tehnologiju mesa i mlijeka

  • Autohtoni mesni proizvodi

  • Ekonomika prehrambene industrije

  • Kemija i tehnologija mesa i ribe

  • Poznavanje sirovina prehrambene industrije - animalni dio

  • Tehnologija mesa i ribe

  • Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla

  • Katedra za tehnologiju ugljikohidrata

  • Kemija i tehnologija ugljikohidrata

  • Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda

  • Tehnologija šećera

  • Tehnologija škroba

  • Tehnologija ugljikohidrata

  • Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda

  • Tehnološko projektiranje

  • Upravljanje poduzećima

  • Katedra za tehnologiju voća i povrća

  • Kemija hrane

  • Kemija i tehnologija voća i povrća

  • Minimalno procesirana hrana

  • Osnove prehrambene tehnologije

  • Procesi pripreme hrane

  • Razvoj proizvoda u prehrambenoj industriji

  • Sirovine biljnog podrijetla

  • Tehnologija jakih alkoholnih pića

  • Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća

  • Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II

  • Začini i aromatsko bilje

  • Katedra za ekologiju i toksikologiju

  • Biokemija

  • Interakcija hrane i gena

  • Opasnosti vezane uz hranu

  • Prehrambena biokemija

  • Toksikologija hrane

  • Toksikologija radne sredine

  • Katedra za fundamentalnu kemiju

  • Ekologija

  • Izolacijske tehnike i prečišćavanje

  • Opća i analitička kemija

  • Organska kemija

  • Praktikum iz organske kemije

  • Tehnologija vode i goriva

  • Tehnologija vode i obrada otpadnih voda

  • Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode

  • Zelena kemija

  • Katedra za primijenjenu kemiju, biokemiju i instrumentalne metode

  • Ambalaža i pakiranje hrane

  • Ambalažni materijali i ambalaža

  • Fizikalna kemija

  • Instrumentalne metode analize

  • Instrumentalne metode II

  • Inženjerska kemija

  • Katedra za bioprocesno inženjerstvo

  • Bioprocesi u zaštiti okoliša

  • Biotehnološka proizvodnja hrane

  • Ekološko inženjerstvo

  • Kemijski i biokemijski reaktori

  • Obrada otpadnih voda

  • Osnove biokemijskog inženjerstva s osnovama industrijske mikrobiologije

  • Osnove bioprocesnog inženjerstva

  • Osnove biotehnologije

  • Procesi obradbe otpadnih voda

  • Tehnologija slada i piva

  • Tradicionalna biotehnologija

  • Katedra za energiju, okoliš i održivi razvoj

  • Bilanca tvari i energije

  • Energetika

  • Energija i okoliš

  • Industrijska ekologija

  • Inženjerska termodinamika

  • Racionalizacija energetskih utrošaka

  • Tehnološko računanje

  • Termotehnika

  • Katedra za mehaničke, toplinske i separacijske procese

  • Elementi strojeva

  • Inženjerska matematika

  • Jedinične operacije u prehrambenom inženjerstvu

  • Jedinične operacije u procesnom inženjerstvu

  • Osnove strojarstva

  • Prijenos tvari i energije

  • Primijenjena matematika

  • Procesno ekološko inženjerstvo

  • Statistika

  • Tehnološke operacije I

  • Tehnološke operacije II

  • Katedra za modeliranje, optimiranje i automatizaciju

  • Automatizacija procesa

  • Informatika

  • Matematičko modeliranje, simuliranje i vođenje industrijskih procesa

  • Mjerenje i upravljanje procesima

  • Mjerenje, regulacija i automatizacija

  • Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima

  • Modeliranje operacija i procesa

  • Optimiranje prehrane primjenom računala

  • Osnove računarstva

  • Programski jezici

  • Katedra za tehnološko projektiranje i farmaceutsko inženjerstvo

  • Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji

  • Optimizacija i projektiranje industrijskih procesa

  • Projektiranje uređaja u prehrambenoj industriji

  • Projektiranje uređaja u procesnoj industriji

  • Tehnologija deterdženata i sapuna

  • Tehnologija kozmetičkih proizvoda

  • Katedra za ambalažu

  • Ambalaža

  • Konstrukcijski materijali, korozija i zaštita

  • Katedra za ekonomiku prehrambene industrije

  • Katedra za higijenu i sanitaciju

  • Katedra za inženjerstvo organskih i anorganskih materijala

  • Katedra za kemiju hrane

  • Katedra za koroziju i zaštitu materijala

  • Analitička kemija

  • Opća i anorganska kemija

  • Katedra za matematiku

  • Matematika I

  • Matematika II

  • Osnove statistike

  • Katedra za matematiku i fiziku

  • Tehnička fizika

  • Katedra za metodiku znanstvenog rada

  • Katedra za mikrobiologiju

  • Mikrobiologija hrane

  • Opća mikrobiologija

  • Katedra za organsku kemiju i kemiju prirodnih spojeva

  • Izolacija prirodnih produkata

  • Katedra za projektiranje tehnoloških procesa i zaštitu materijala

  • Katedra za senzorske analize

  • Katedra za strane jezike i kineziologiju

  • Engleski jezik

  • Engleski jezik I

  • Engleski jezik II

  • Engleski jezik III

  • Engleski jezik IV

  • Njemački jezik

  • Njemački jezik I

  • Njemački jezik II

  • Njemački jezik III

  • Njemački jezik IV

  • Katedra za tehnologiju ulja i masti

  • Tehnologija ulja i masti

  • Katedra za tehnologiju vode i ekologiju

  • Katedra za toksikologiju i prehrambenu biokemiju

  • Katedra za vinarstvo

  • Sociologija

  • Tjelesna i zdravstvena kultura

  • Zajedničke službe