- English
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Organizacijska struktura
-
Centar za razvoj i tehnološki inženjering
-
Katedra za biologiju i mikrobiologiju
-
Biologija
-
Brze metode u analizi hrane
-
Katedra za kakvoću hrane
-
Instrumentalne metode I
-
Kontrola kakvoće hrane
-
Nadzor kakvoće u prehrambenoj industriji
-
Senzorske analize
-
Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane
-
Upravljanje kakvoćom u laboratoriju
-
Katedra za prehranu
-
Antioksidansi u hrani
-
Cijeloživotna prehrana
-
Dijetoterapija
-
Fiziologija probave
-
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani
-
Osnove dijetoterapije
-
Procjena prehrane i epidemiologija
-
Znanost o prehrani
-
Katedra za mljekarstvo
-
Autohtoni mliječni proizvodi
-
Higijena i sanitacija
-
Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu
-
Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici
-
Sirovine animalnog podrijetla
-
Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda
-
Uvod u znanstvenoistraživački rad
-
Katedra za prehrambeno inženjerstvo
-
Kemija i tehnologija ulja i masti
-
Kemija i tehnologija vina
-
Konzerviranje hrane
-
Membranski procesi
-
Prehrambeno inženjerstvo
-
Procesi u prehrambenoj industriji
-
Procesi u prehrambenoj industriji s osnovama prehrambenog inženjerstva
-
Procesi u prehrambenoj industriji s prehrambenim inženjerstvom
-
Tehnologija ulja
-
Tehnologija vina
-
Tehnološki procesi u prehrambenoj industriji
-
Katedra za tehnologije prerade žitarica
-
Poznavanje sirovina prehrambene industrije - biljni dio
-
Skladištenje žitarica i proizvodnja brašna
-
Tehnologija pekarstva
-
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I
-
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna
-
Tehnologija proizvodnje tjestenine i keksarskih proizvoda
-
Katedra za tehnologiju mesa i mlijeka
-
Autohtoni mesni proizvodi
-
Ekonomika prehrambene industrije
-
Kemija i tehnologija mesa i ribe
-
Poznavanje sirovina prehrambene industrije - animalni dio
-
Tehnologija mesa i ribe
-
Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla
-
Katedra za tehnologiju ugljikohidrata
-
Kemija i tehnologija ugljikohidrata
-
Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda
-
Tehnologija šećera
-
Tehnologija škroba
-
Tehnologija ugljikohidrata
-
Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda
-
Tehnološko projektiranje
-
Upravljanje poduzećima
-
Katedra za tehnologiju voća i povrća
-
Kemija hrane
-
Kemija i tehnologija voća i povrća
-
Minimalno procesirana hrana
-
Osnove prehrambene tehnologije
-
Procesi pripreme hrane
-
Razvoj proizvoda u prehrambenoj industriji
-
Sirovine biljnog podrijetla
-
Tehnologija jakih alkoholnih pića
-
Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća
-
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II
-
Začini i aromatsko bilje
-
Katedra za ekologiju i toksikologiju
-
Biokemija
-
Interakcija hrane i gena
-
Opasnosti vezane uz hranu
-
Prehrambena biokemija
-
Toksikologija hrane
-
Toksikologija radne sredine
-
Katedra za fundamentalnu kemiju
-
Ekologija
-
Izolacijske tehnike i prečišćavanje
-
Opća i analitička kemija
-
Organska kemija
-
Praktikum iz organske kemije
-
Tehnologija vode i goriva
-
Tehnologija vode i obrada otpadnih voda
-
Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode
-
Zelena kemija
-
Katedra za primijenjenu kemiju, biokemiju i instrumentalne metode
-
Ambalaža i pakiranje hrane
-
Ambalažni materijali i ambalaža
-
Fizikalna kemija
-
Instrumentalne metode analize
-
Instrumentalne metode II
-
Inženjerska kemija
-
Katedra za bioprocesno inženjerstvo
-
Bioprocesi u zaštiti okoliša
-
Biotehnološka proizvodnja hrane
-
Ekološko inženjerstvo
-
Kemijski i biokemijski reaktori
-
Obrada otpadnih voda
-
Osnove biokemijskog inženjerstva s osnovama industrijske mikrobiologije
-
Osnove bioprocesnog inženjerstva
-
Osnove biotehnologije
-
Procesi obradbe otpadnih voda
-
Tehnologija slada i piva
-
Tradicionalna biotehnologija
-
Katedra za energiju, okoliš i održivi razvoj
-
Bilanca tvari i energije
-
Energetika
-
Energija i okoliš
-
Industrijska ekologija
-
Inženjerska termodinamika
-
Racionalizacija energetskih utrošaka
-
Tehnološko računanje
-
Termotehnika
-
Katedra za mehaničke, toplinske i separacijske procese
-
Elementi strojeva
-
Inženjerska matematika
-
Jedinične operacije u prehrambenom inženjerstvu
-
Jedinične operacije u procesnom inženjerstvu
-
Osnove strojarstva
-
Prijenos tvari i energije
-
Primijenjena matematika
-
Procesno ekološko inženjerstvo
-
Statistika
-
Tehnološke operacije I
-
Tehnološke operacije II
-
Katedra za modeliranje, optimiranje i automatizaciju
-
Automatizacija procesa
-
Informatika
-
Matematičko modeliranje, simuliranje i vođenje industrijskih procesa
-
Mjerenje i upravljanje procesima
-
Mjerenje, regulacija i automatizacija
-
Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima
-
Modeliranje operacija i procesa
-
Optimiranje prehrane primjenom računala
-
Osnove računarstva
-
Programski jezici
-
Katedra za tehnološko projektiranje i farmaceutsko inženjerstvo
-
Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji
-
Optimizacija i projektiranje industrijskih procesa
-
Projektiranje uređaja u prehrambenoj industriji
-
Projektiranje uređaja u procesnoj industriji
-
Tehnologija deterdženata i sapuna
-
Tehnologija kozmetičkih proizvoda
-
Katedra za ambalažu
-
Ambalaža
-
Konstrukcijski materijali, korozija i zaštita
-
Katedra za ekonomiku prehrambene industrije
-
Katedra za higijenu i sanitaciju
-
Katedra za inženjerstvo organskih i anorganskih materijala
-
Katedra za kemiju hrane
-
Katedra za koroziju i zaštitu materijala
-
Analitička kemija
-
Opća i anorganska kemija
-
Katedra za matematiku
-
Matematika I
-
Matematika II
-
Osnove statistike
-
Katedra za matematiku i fiziku
-
Tehnička fizika
-
Katedra za metodiku znanstvenog rada
-
Katedra za mikrobiologiju
-
Mikrobiologija hrane
-
Opća mikrobiologija
-
Katedra za organsku kemiju i kemiju prirodnih spojeva
-
Izolacija prirodnih produkata
-
Katedra za projektiranje tehnoloških procesa i zaštitu materijala
-
Katedra za senzorske analize
-
Katedra za strane jezike i kineziologiju
-
Engleski jezik
-
Engleski jezik I
-
Engleski jezik II
-
Engleski jezik III
-
Engleski jezik IV
-
Njemački jezik
-
Njemački jezik I
-
Njemački jezik II
-
Njemački jezik III
-
Njemački jezik IV
-
Katedra za tehnologiju ulja i masti
-
Tehnologija ulja i masti
-
Katedra za tehnologiju vode i ekologiju
-
Katedra za toksikologiju i prehrambenu biokemiju
-
Katedra za vinarstvo
-
Sociologija
-
Tjelesna i zdravstvena kultura
-
Zajedničke službe