Skoči na glavni sadržaj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Popis predmeta

Naziv Šifra
Prehrambeno inženjerstvo 43746
Tehnička fizika 20187
Procesi u prehrambenoj industriji 35433
Kemija hrane 35435
Mjerenje i upravljanje procesima 35436
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I 35438
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla II 35439
Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla 35440
Tehnološko projektiranje 43749
Razvoj proizvoda u prehrambenoj industriji 43750
Uvod u znanstvenoistraživački rad 43751
Primijenjena matematika 43752
Biotehnološka proizvodnja hrane 43753
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna 43754
Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća 43755
Tehnologija ulja i masti 43757
Tehnologija vina 43758
Tehnologija mesa i ribe 43759
Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 43760
Opasnosti vezane uz hranu 43761
Upravljanje poduzećima 43762
Inženjerska matematika 43763
Inženjerska kemija 43764
Bilanca tvari i energije 43765
Modeliranje operacija i procesa 43766
Termotehnika 43767
Osnove bioprocesnog inženjerstva 43768
Jedinične operacije u procesnom inženjerstvu 43769
Ambalažni materijali i ambalaža 43772
Fiziologija probave 43774
Statistika 43776
Instrumentalne metode II 43777
Senzorske analize 43778
Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane 43779
Izolacijske tehnike i prečišćavanje 43782
Brze metode u analizi hrane 43784
Toksikologija radne sredine 43785
Interakcija hrane i gena 43786
Završni rad 63415
Minimalno procesirana hrana 62312
Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici 62313
Autohtoni mliječni proizvodi 62314
Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu 62315
Autohtoni mesni proizvodi 62316
Procesi pripreme hrane 62317
Tehnologija slada i piva 62318
Tehnologija ugljikohidrata 62319
Skladištenje žitarica i proizvodnja brašna 62321
Tehnologija pekarstva 62322
Tehnologija proizvodnje tjestenine i keksarskih proizvoda 62323
Cijeloživotna prehrana 62325
Procjena prehrane i epidemiologija 62326
Dijetoterapija 62327
Kemija i tehnologija vina 62329
Kemija i tehnologija voća i povrća 62330
Kemija i tehnologija ulja i masti 62332
Bioprocesi u zaštiti okoliša 62341
Procesno ekološko inženjerstvo 62343
Procesi obradbe otpadnih voda 62347
Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode 62349
Energija i okoliš 62351
Industrijska ekologija 62357
Zelena kemija 62359
Projektiranje uređaja u procesnoj industriji 62368
Optimizacija i projektiranje industrijskih procesa 62370
Ekonomika prehrambene industrije 66871
Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 66935
Projektiranje uređaja u prehrambenoj industriji 66933
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna 66934
Tjelesna i zdravstvena kultura I 74377
Inženjerska termodinamika 74379
Biokemija 79476
Tjelesna i zdravstvena kultura II 79477
Ambalaža i pakiranje hrane 79479
Prijenos tvari i energije 79480
Higijena i sanitacija 79481
Automatizacija procesa 79483
Kemija i tehnologija ugljikohidrata 79486
Instrumentalne metode I 79485
Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda 81739
Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda 81740
Organska kemija 85057
Praktikum iz organske kemije 85353
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani 85354
Osnove biotehnologije 85355
Tradicionalna biotehnologija 85356
Senzorske analize 85361
Ekologija 85415
Fizikalna kemija 88254
Opća mikrobiologija 88256
Engleski jezik II 88257
Njemački jezik II 88258
Mikrobiologija hrane 88259
Tehnologija vode i obrada otpadnih voda 88262
Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima 88265
Jedinične operacije u prehrambenom inženjerstvu 88266
Tehnologija jakih alkoholnih pića 88267
Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane 88268
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani 88269
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani 88270
Antioksidansi u hrani 88271
Optimiranje prehrane primjenom računala 88272
Začini i aromatsko bilje 88274
Upravljanje kakvoćom u laboratoriju 88288
Matematika I 94744
Biologija 94745
Engleski jezik I 94748
Njemački jezik I 94749
Matematika II 94750
Elementi strojeva 94752
Kemijski i biokemijski reaktori 120483
Prehrambena biokemija 135769
Toksikologija hrane 135767
Stručna praksa 143776
Nutricionistički aspekti pripreme hrane 143777
Prehrana i sport 143778
Konstrukcijski materijali, korozija i zaštita 149887
Prehrambeno procesno inženjerstvo 167606
Kemija hrane 167607
Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane 167608
Planiranje eksperimenata i analiza rezultata 167609
Prehrambene potrebe tijekom životnog vijeka 167610
Klinička prehrana 167611
Fiziološki i biokemijski aspekti prehrane 167612
Dostignuća u tehnologiji ulja i masti 167614
Dostignuća u tehnologiji prerade i konzerviranja voća i povrća 167615
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata 167616
Dostignuća u tehnologiji vina 167617
Dostignuća u tehnologiji proizvodnje i prerade brašna 167618
Dostignuća u procesima prerade mlijeka 167619
Dostignuća u tehnologiji mesa i ribe 167620
Tehnologija autohtonih mesnih proizvoda 167621
Dostignuća u tehnologiji slada i piva 167622
Novi ambalažni materijali 167623
Mikrobiologija hrane 167624
Mikotoksikologija 167625
Upravljanje kvalitetom i sigurnošću hrane 167626
Primjena senzorske analize u prehrambenoj industriji 167627
Suvremene tehnologije obrade voda 167635
Razvoj novih proizvoda u prehrambenoj industriji 167629
Instrumentalne tehnike u analizi hrane 167630
Napredne tehnike ekstrakcije u prehrambenom inženjerstvu 167631
Modeliranje kinetike specijalnih tehnika sušenja u prehrambeno-procesnom inženjerstvu 167632
Ne destruktivne metode analize procesa i namirnica 167633
Prirodni organski spojevi 167634
Upravljanje otpadnim tvarima prehrambene industrije 167636
Optimizacija i projektiranje prehrambeno-tehnoloških procesa 167637
Ekološka proizvodnja i prerada hrane 167638
Dostignuća u tehnologiji konditorskih proizvoda 167639
Generički postupci u tehnologiji alkoholnih pića 167640
Tehnologija proizvodnje funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica 167643
Minimalno procesirano voće i povrće 167644
Aditivi u hrani 167645
Energetska učinkovitost procesa prehrambene industrije 167646
Funkcionalna hrana 167647
Dodaci prehrani 167648
Fitonutricionizam 167650
Prehrana s aspekta javnog zdravstva 167651
Prehrambena epidemiologija 167652
Proteomika hrane 167653
Procjena prehrane i prehrambenog statusa 167654
Personalizirana prehrana 167657
Alternativni oblici prehrane 167656
Nutricionistički aspekti pripreme hrane 167658
Redukcijske dijete i prevencija debljine 167659
Sport i prehrana 167660
Interakcija hrane i lijekova 167661
Biokemijska analitika u nutricionističkim istraživanjima 167662
Odabrane teme iz toksikologije hrane 167663
Informatika 177710
Engleski jezik 177794
Njemački jezik 177796
Diplomski rad 177799
Diplomski rad 177800
Diplomski rad 177801
Prehrambeno-procesno inženjerstvo 183727
Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane 183728
Upravljanje sigurnošću i kakvoćom hrane 183729
Upravljanje kvalitetom u laboratoriju 183730
Metodika znanstvenog rada 183736
Izabrana poglavlja iz kemije prirodnih spojeva 186785
Opća i anorganska kemija 187660
Analitička kemija 187661
Osnove tehnologije prerade mlijeka 187662
Osnove tehnologije ugljikohidrata 187663
Osnove tehnologije žitarica 187664
Osnove tehnologije prerade voća i povrća 187665
Osnove tehnologije vina i ulja 187666
Osnove tehnologije mesa i ribe 187667
Kontrola kakvoće hrane 187668
Znanost o prehrani 190906
Odabrane teme o funkcionalnoj hrani 195959
Zbor 196208
Integrativna fiziologija i prehrambena biokemija 196537
Specifičnosti prehrane u različitim fazama života 196539
Klinička prehrana 196542
Redukcijske i alternativne dijete 196543
Potrošači i etika u prehrani 196544
Osnove psihologije i savjetovanja 196545
Odabrana poglavlja iz prehrambene epidemiologije 196547
Odabrane teme o funkcionalnoj hrani i dodacima prehrani 196548
Životne navike i zdravlje 196549
Prehrana sportaša 196550
Nutricionistički aspekti pripreme hrane 196552
Modeliranje i optimiranje prehrane 196553
Interakcija hrane i lijekova 196554
Nutricionist i nove tehnologije 196555
Specijalistički rad 196556
Uvod u inovacije u proizvodnji hrane 229718
Intelektualno vlasništvo 229765
Inovacije i gospodarski rast 229766
Izazovi inoviranja u digitalnom vremenu i primjeri iz prakse 229767
Istraživanje tržišta i marketing strategije 230079
Kemija hrane 230080
Izabrane teme iz kvalitete i sigurnosti hrane 230081
Nutritivni aspekti razvoja novog proizvoda 230082
Optimiranje u razvoju i proizvodnji prehrambenih proizvoda 230083
Četvrta industrijska revolucija i proizvodnja hrane 230084
Održiva proizvodnja hrane 230085
Razvoj i dizajniranje ambalaže za novi proizvod 230086
Inovativne tehnike procesiranja hrane 230087
Senzorska karakterizacija novog proizvoda 230088
Ponašanje potrošača u digitalnom okruženju 230089
Upravljanje kreativnim procesima 230090
Digitalni marketing i marketinška komunikacija 230091
Pokretanje poslovnog pothvata (od ideje do realizacije) 230092
Upravljanje timovima i projektima 230093
Specijalistički rad 230094
Proteinsko inženjerstvo 242285
Uvod u biotehnologiju 242279
Molekularna biologija s genetičkim inženjerstvom 242280
Genetika i genomika 242283
Strukturna biokemija 242284
Bioinformatika i biostatistika 242286
Molekularna enzimologija 242287
Biokemija i fiziologija industrijskih mikroorganizama 242288
Primijenjena mikrobiologija 242289
Molekulsko modeliranje 242290
Stručna praksa 242292
Metodologija znanstveno-istraživačkog rada 242294
Bioetika, biološka sigurnost i intelektualno vlasništvo u biotehnologiji 242295
Pročišćavanje proteina 242296
Eksperimentalna molekularna biologija 242297
Poduzetništvo u biotehnologiji 242298
Tehnike imobilizacije enzima 242299
Bioprocesno inženjerstvo 242300
Fermentacijske tehnologije 242301
Biokatalizatori i biotransformacije 242302
Opća biljna biotehnologija 242303
Biogoriva i biorafinerije 242304
Upravljanje otpadom bioprocesne industrije 242305
Instrumentalne metode u biotehnologiji 242306
Projektiranje pogona bioprocesne industrije 242307
Računalna obrada, analiza i vizualizacija podataka 242308
Diplomski rad 242309
Fermentacije na čvrstim nosačima 242310
Mikroreaktori 242311
Obrada otpadnih voda 242312
Ekstrakcija i izolacija bioaktivnih komponenti 242313
Energetska učinkovitost biotehnoloških postrojenja 242314
Nusproizvodi u biotehnološkoj i prehrambenoj industriji 242315
Tehnologija probiotičkih starter kultura 242316
Dobra higijenska praksa u bioprocesnoj industriji 242317
Biljna biologija stresa i biotehnologija 242318
Tehno-ekonomska procjena i analiza rizika biotehnoloških procesa 242319
Koncept održivog razvoja 248543
Osnove održivog i kružnog biogospodarstva 248548
Održivi razvoj u obrazovnoj perspektivi 248557
Globalna ekologija i novi trendovi u ekologiji 248558
Inovacije u biogospodarstvu 248560
Očuvanje biološke raznolikosti i održiva budućnost 248563
Bioetika održivog razvoja 248564
Održivost prehrambenog sektora 248566
Biljni genetski izvori i održivi razvoj 248567
Održive energetske tehnologije 248568
Nove tehnologije u obrazovanju o održivom razvoju 248570
Zdravlje i održivi razvoj 248571
Izrada kurikuluma iz područja održivog razvoja 248576
Priprema i provedba projekata 248573
Digitalna transformacija održivog gospodarstva 248574
Održivo vođenje i održavanje energetskih postrojenja 248575
Održivo upravljanje vodnim resursima 248577
Održivo gospodarenje tlom 248578
Održivo upravljanje otpadnim vodama industrija i gradova 248579
Ekološka proizvodnja i prerada hrane 248581
Koncept biorafinerije 248582
Bioprodukti u održivom razvoju biogospodarstva 248583
Žitarice budućnosti 248584
Etika prehrane u kontekstu održivog razvoja 248585
Građanstvo, društvene vrijednosti i etika u obrazovanju o održivosti 248586
Nematerijalna kulturna baština u kontekstu održivog razvoja 248587
Održiva i energetski učinkovita gradnja 248603
Specijalistički rad 248609
Biotehnologija u zdravstvenoj zaštiti 251669
Farmakologija 251671
Eksperimentalna fiziologija za biotehnologe 251672
Molekularna imunologija 251674
Molekularna medicina 251676
Medicinska genetika 251677
Biotehnologija farmaceutskih proizvoda 251679
Pokusni modeli in vivo i in vitro 251681
Razvoj lijekova 251682
Tkivno inženjerstvo 251684
Mikroskopija u biotehnologiji 251687
Vrste tkiva 251688
Nutrigenomika 251689
Farmakogenetika i farmakogenomika 251690
Primjena umjetno proizvedenih tkiva u kliničkoj praksi 251691
Biološki lijekovi 251692
Primjena protočne citometrije u istraživanjima 251693

* Prikazani podaci ovise o parametrima pregleda podataka pojedinog visokog učilišta