- English
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Popis predmeta
Naziv | Šifra |
---|---|
Prehrambeno inženjerstvo | 43746 |
Tehnička fizika | 20187 |
Procesi u prehrambenoj industriji | 35433 |
Kemija hrane | 35435 |
Mjerenje i upravljanje procesima | 35436 |
Tehnološko projektiranje | 43749 |
Razvoj proizvoda u prehrambenoj industriji | 43750 |
Uvod u znanstvenoistraživački rad | 43751 |
Primijenjena matematika | 43752 |
Biotehnološka proizvodnja hrane | 43753 |
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna | 43754 |
Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća | 43755 |
Tehnologija ulja i masti | 43757 |
Tehnologija vina | 43758 |
Tehnologija mesa i ribe | 43759 |
Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 43760 |
Opasnosti vezane uz hranu | 43761 |
Upravljanje poduzećima | 43762 |
Inženjerska matematika | 43763 |
Inženjerska kemija | 43764 |
Bilanca tvari i energije | 43765 |
Modeliranje operacija i procesa | 43766 |
Termotehnika | 43767 |
Osnove bioprocesnog inženjerstva | 43768 |
Jedinične operacije u procesnom inženjerstvu | 43769 |
Ambalažni materijali i ambalaža | 43772 |
Fiziologija probave | 43774 |
Statistika | 43776 |
Instrumentalne metode II | 43777 |
Senzorske analize | 43778 |
Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane | 43779 |
Izolacijske tehnike i prečišćavanje | 43782 |
Brze metode u analizi hrane | 43784 |
Toksikologija radne sredine | 43785 |
Interakcija hrane i gena | 43786 |
Završni rad | 63415 |
Minimalno procesirana hrana | 62312 |
Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici | 62313 |
Autohtoni mliječni proizvodi | 62314 |
Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu | 62315 |
Autohtoni mesni proizvodi | 62316 |
Procesi pripreme hrane | 62317 |
Tehnologija slada i piva | 62318 |
Tehnologija ugljikohidrata | 62319 |
Skladištenje žitarica i proizvodnja brašna | 62321 |
Tehnologija pekarstva | 62322 |
Tehnologija proizvodnje tjestenine i keksarskih proizvoda | 62323 |
Cijeloživotna prehrana | 62325 |
Procjena prehrane i epidemiologija | 62326 |
Dijetoterapija | 62327 |
Kemija i tehnologija vina | 62329 |
Kemija i tehnologija voća i povrća | 62330 |
Kemija i tehnologija ulja i masti | 62332 |
Bioprocesi u zaštiti okoliša | 62341 |
Procesno ekološko inženjerstvo | 62343 |
Procesi obradbe otpadnih voda | 62347 |
Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode | 62349 |
Energija i okoliš | 62351 |
Industrijska ekologija | 62357 |
Zelena kemija | 62359 |
Projektiranje uređaja u procesnoj industriji | 62368 |
Optimizacija i projektiranje industrijskih procesa | 62370 |
Ekonomika prehrambene industrije | 66871 |
Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 66935 |
Projektiranje uređaja u prehrambenoj industriji | 66933 |
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna | 66934 |
Tjelesna i zdravstvena kultura I | 74377 |
Inženjerska termodinamika | 74379 |
Biokemija | 79476 |
Tjelesna i zdravstvena kultura II | 79477 |
Ambalaža i pakiranje hrane | 79479 |
Prijenos tvari i energije | 79480 |
Higijena i sanitacija | 79481 |
Automatizacija procesa | 79483 |
Kemija i tehnologija ugljikohidrata | 79486 |
Instrumentalne metode I | 79485 |
Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 81739 |
Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda | 81740 |
Organska kemija | 85057 |
Praktikum iz organske kemije | 85353 |
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 85354 |
Osnove biotehnologije | 85355 |
Tradicionalna biotehnologija | 85356 |
Senzorske analize | 85361 |
Ekologija | 85415 |
Fizikalna kemija | 88254 |
Opća mikrobiologija | 88256 |
Engleski jezik II | 88257 |
Njemački jezik II | 88258 |
Mikrobiologija hrane | 88259 |
Tehnologija vode i obrada otpadnih voda | 88262 |
Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima | 88265 |
Jedinične operacije u prehrambenom inženjerstvu | 88266 |
Tehnologija jakih alkoholnih pića | 88267 |
Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane | 88268 |
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 88269 |
Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 88270 |
Antioksidansi u hrani | 88271 |
Optimiranje prehrane primjenom računala | 88272 |
Začini i aromatsko bilje | 88274 |
Upravljanje kakvoćom u laboratoriju | 88288 |
Matematika I | 94744 |
Biologija | 94745 |
Engleski jezik I | 94748 |
Njemački jezik I | 94749 |
Matematika II | 94750 |
Elementi strojeva | 94752 |
Kemijski i biokemijski reaktori | 120483 |
Prehrambena biokemija | 135769 |
Toksikologija hrane | 135767 |
Stručna praksa | 143776 |
Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 143777 |
Prehrana i sport | 143778 |
Konstrukcijski materijali, korozija i zaštita | 149887 |
Prehrambeno procesno inženjerstvo | 167606 |
Kemija hrane | 167607 |
Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane | 167608 |
Planiranje eksperimenata i analiza rezultata | 167609 |
Prehrambene potrebe tijekom životnog vijeka | 167610 |
Klinička prehrana | 167611 |
Fiziološki i biokemijski aspekti prehrane | 167612 |
Dostignuća u tehnologiji ulja i masti | 167614 |
Dostignuća u tehnologiji prerade i konzerviranja voća i povrća | 167615 |
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata | 167616 |
Dostignuća u tehnologiji vina | 167617 |
Dostignuća u tehnologiji proizvodnje i prerade brašna | 167618 |
Dostignuća u procesima prerade mlijeka | 167619 |
Dostignuća u tehnologiji mesa i ribe | 167620 |
Tehnologija autohtonih mesnih proizvoda | 167621 |
Dostignuća u tehnologiji slada i piva | 167622 |
Novi ambalažni materijali | 167623 |
Mikrobiologija hrane | 167624 |
Mikotoksikologija | 167625 |
Upravljanje kvalitetom i sigurnošću hrane | 167626 |
Primjena senzorske analize u prehrambenoj industriji | 167627 |
Suvremene tehnologije obrade voda | 167635 |
Razvoj novih proizvoda u prehrambenoj industriji | 167629 |
Instrumentalne tehnike u analizi hrane | 167630 |
Napredne tehnike ekstrakcije u prehrambenom inženjerstvu | 167631 |
Modeliranje kinetike specijalnih tehnika sušenja u prehrambeno-procesnom inženjerstvu | 167632 |
Ne destruktivne metode analize procesa i namirnica | 167633 |
Prirodni organski spojevi | 167634 |
Upravljanje otpadnim tvarima prehrambene industrije | 167636 |
Optimizacija i projektiranje prehrambeno-tehnoloških procesa | 167637 |
Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 167638 |
Dostignuća u tehnologiji konditorskih proizvoda | 167639 |
Generički postupci u tehnologiji alkoholnih pića | 167640 |
Tehnologija proizvodnje funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica | 167643 |
Minimalno procesirano voće i povrće | 167644 |
Aditivi u hrani | 167645 |
Energetska učinkovitost procesa prehrambene industrije | 167646 |
Funkcionalna hrana | 167647 |
Dodaci prehrani | 167648 |
Fitonutricionizam | 167650 |
Prehrana s aspekta javnog zdravstva | 167651 |
Prehrambena epidemiologija | 167652 |
Proteomika hrane | 167653 |
Procjena prehrane i prehrambenog statusa | 167654 |
Personalizirana prehrana | 167657 |
Alternativni oblici prehrane | 167656 |
Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 167658 |
Redukcijske dijete i prevencija debljine | 167659 |
Sport i prehrana | 167660 |
Interakcija hrane i lijekova | 167661 |
Biokemijska analitika u nutricionističkim istraživanjima | 167662 |
Odabrane teme iz toksikologije hrane | 167663 |
Informatika | 177710 |
Engleski jezik | 177794 |
Njemački jezik | 177796 |
Diplomski rad | 177799 |
Diplomski rad | 177800 |
Diplomski rad | 177801 |
Prehrambeno-procesno inženjerstvo | 183727 |
Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane | 183728 |
Upravljanje sigurnošću i kakvoćom hrane | 183729 |
Upravljanje kvalitetom u laboratoriju | 183730 |
Metodika znanstvenog rada | 183736 |
Izabrana poglavlja iz kemije prirodnih spojeva | 186785 |
Opća i anorganska kemija | 187660 |
Analitička kemija | 187661 |
Osnove tehnologije prerade mlijeka | 187662 |
Osnove tehnologije ugljikohidrata | 187663 |
Osnove tehnologije žitarica | 187664 |
Osnove tehnologije prerade voća i povrća | 187665 |
Osnove tehnologije vina i ulja | 187666 |
Osnove tehnologije mesa i ribe | 187667 |
Kontrola kakvoće hrane | 187668 |
Znanost o prehrani | 190906 |
Odabrane teme o funkcionalnoj hrani | 195959 |
Integrativna fiziologija i prehrambena biokemija | 196537 |
Specifičnosti prehrane u različitim fazama života | 196539 |
Klinička prehrana | 196542 |
Redukcijske i alternativne dijete | 196543 |
Potrošači i etika u prehrani | 196544 |
Osnove psihologije i savjetovanja | 196545 |
Odabrana poglavlja iz prehrambene epidemiologije | 196547 |
Odabrane teme o funkcionalnoj hrani i dodacima prehrani | 196548 |
Životne navike i zdravlje | 196549 |
Prehrana sportaša | 196550 |
Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 196552 |
Modeliranje i optimiranje prehrane | 196553 |
Interakcija hrane i lijekova | 196554 |
Nutricionist i nove tehnologije | 196555 |
Specijalistički rad | 196556 |
Uvod u inovacije u proizvodnji hrane | 229718 |
Intelektualno vlasništvo | 229765 |
Inovacije i gospodarski rast | 229766 |
Izazovi inoviranja u digitalnom vremenu i primjeri iz prakse | 229767 |
Istraživanje tržišta i marketing strategije | 230079 |
Kemija hrane | 230080 |
Izabrane teme iz kvalitete i sigurnosti hrane | 230081 |
Nutritivni aspekti razvoja novog proizvoda | 230082 |
Optimiranje u razvoju i proizvodnji prehrambenih proizvoda | 230083 |
Četvrta industrijska revolucija i proizvodnja hrane | 230084 |
Održiva proizvodnja hrane | 230085 |
Razvoj i dizajniranje ambalaže za novi proizvod | 230086 |
Inovativne tehnike procesiranja hrane | 230087 |
Senzorska karakterizacija novog proizvoda | 230088 |
Ponašanje potrošača u digitalnom okruženju | 230089 |
Upravljanje kreativnim procesima | 230090 |
Digitalni marketing i marketinška komunikacija | 230091 |
Pokretanje poslovnog pothvata (od ideje do realizacije) | 230092 |
Upravljanje timovima i projektima | 230093 |
Specijalistički rad | 230094 |
Proteinsko inženjerstvo | 242285 |
Uvod u biotehnologiju | 242279 |
Molekularna biologija s genetičkim inženjerstvom | 242280 |
Genetika i genomika | 242283 |
Strukturna biokemija | 242284 |
Bioinformatika i biostatistika | 242286 |
Molekularna enzimologija | 242287 |
Biokemija i fiziologija industrijskih mikroorganizama | 242288 |
Primijenjena mikrobiologija | 242289 |
Molekulsko modeliranje | 242290 |
Stručna praksa | 242292 |
Metodologija znanstveno-istraživačkog rada | 242294 |
Bioetika, biološka sigurnost i intelektualno vlasništvo u biotehnologiji | 242295 |
Pročišćavanje proteina | 242296 |
Eksperimentalna molekularna biologija | 242297 |
Poduzetništvo u biotehnologiji | 242298 |
Tehnike imobilizacije enzima | 242299 |
Bioprocesno inženjerstvo | 242300 |
Fermentacijske tehnologije | 242301 |
Biokatalizatori i biotransformacije | 242302 |
Opća biljna biotehnologija | 242303 |
Biogoriva i biorafinerije | 242304 |
Upravljanje otpadom bioprocesne industrije | 242305 |
Instrumentalne metode u biotehnologiji | 242306 |
Projektiranje pogona bioprocesne industrije | 242307 |
Računalna obrada, analiza i vizualizacija podataka | 242308 |
Diplomski rad | 242309 |
Fermentacije na čvrstim nosačima | 242310 |
Mikroreaktori | 242311 |
Obrada otpadnih voda | 242312 |
Ekstrakcija i izolacija bioaktivnih komponenti | 242313 |
Energetska učinkovitost biotehnoloških postrojenja | 242314 |
Nusproizvodi u biotehnološkoj i prehrambenoj industriji | 242315 |
Tehnologija probiotičkih starter kultura | 242316 |
Dobra higijenska praksa u bioprocesnoj industriji | 242317 |
Biljna biologija stresa i biotehnologija | 242318 |
Tehno-ekonomska procjena i analiza rizika biotehnoloških procesa | 242319 |
Koncept održivog razvoja | 248543 |
Osnove održivog i kružnog biogospodarstva | 248548 |
Održivi razvoj u obrazovnoj perspektivi | 248557 |
Globalna ekologija i novi trendovi u ekologiji | 248558 |
Inovacije u biogospodarstvu | 248560 |
Očuvanje biološke raznolikosti i održiva budućnost | 248563 |
Bioetika održivog razvoja | 248564 |
Održivost prehrambenog sektora | 248566 |
Biljni genetski izvori i održivi razvoj | 248567 |
Održive energetske tehnologije | 248568 |
Nove tehnologije u obrazovanju o održivom razvoju | 248570 |
Zdravlje i održivi razvoj | 248571 |
Izrada kurikuluma iz područja održivog razvoja | 248576 |
Priprema i provedba projekata | 248573 |
Digitalna transformacija održivog gospodarstva | 248574 |
Održivo vođenje i održavanje energetskih postrojenja | 248575 |
Održivo upravljanje vodnim resursima | 248577 |
Održivo gospodarenje tlom | 248578 |
Održivo upravljanje otpadnim vodama industrija i gradova | 248579 |
Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 248581 |
Koncept biorafinerije | 248582 |
Bioprodukti u održivom razvoju biogospodarstva | 248583 |
Žitarice budućnosti | 248584 |
Etika prehrane u kontekstu održivog razvoja | 248585 |
Građanstvo, društvene vrijednosti i etika u obrazovanju o održivosti | 248586 |
Nematerijalna kulturna baština u kontekstu održivog razvoja | 248587 |
Održiva i energetski učinkovita gradnja | 248603 |
Specijalistički rad | 248609 |
Biotehnologija u zdravstvenoj zaštiti | 251669 |
Farmakologija | 251671 |
Eksperimentalna fiziologija za biotehnologe | 251672 |
Molekularna imunologija | 251674 |
Molekularna medicina | 251676 |
Medicinska genetika | 251677 |
Biotehnologija farmaceutskih proizvoda | 251679 |
Pokusni modeli in vivo i in vitro | 251681 |
Razvoj lijekova | 251682 |
Tkivno inženjerstvo | 251684 |
Mikroskopija u biotehnologiji | 251687 |
Vrste tkiva | 251688 |
Nutrigenomika | 251689 |
Farmakogenetika i farmakogenomika | 251690 |
Primjena umjetno proizvedenih tkiva u kliničkoj praksi | 251691 |
Biološki lijekovi | 251692 |
Primjena protočne citometrije u istraživanjima | 251693 |
* Prikazani podaci ovise o parametrima pregleda podataka pojedinog visokog učilišta