- English
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Popis predmeta
| Naziv | Šifra |
|---|---|
| Prehrambeno inženjerstvo | 43746 |
| Tehnička fizika | 20187 |
| Procesi u prehrambenoj industriji | 35433 |
| Kemija hrane | 35435 |
| Mjerenje i upravljanje procesima | 35436 |
| Tehnološko projektiranje | 43749 |
| Razvoj proizvoda u prehrambenoj industriji | 43750 |
| Uvod u znanstvenoistraživački rad | 43751 |
| Primijenjena matematika | 43752 |
| Biotehnološka proizvodnja hrane | 43753 |
| Tehnologija proizvodnje i prerade brašna | 43754 |
| Tehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća | 43755 |
| Tehnologija ulja i masti | 43757 |
| Tehnologija vina | 43758 |
| Tehnologija mesa i ribe | 43759 |
| Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 43760 |
| Opasnosti vezane uz hranu | 43761 |
| Upravljanje poduzećima | 43762 |
| Inženjerska matematika | 43763 |
| Inženjerska kemija | 43764 |
| Bilanca tvari i energije | 43765 |
| Modeliranje operacija i procesa | 43766 |
| Termotehnika | 43767 |
| Osnove bioprocesnog inženjerstva | 43768 |
| Jedinične operacije u procesnom inženjerstvu | 43769 |
| Ambalažni materijali i ambalaža | 43772 |
| Fiziologija probave | 43774 |
| Statistika | 43776 |
| Instrumentalne metode II | 43777 |
| Senzorske analize | 43778 |
| Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane | 43779 |
| Izolacijske tehnike i prečišćavanje | 43782 |
| Brze metode u analizi hrane | 43784 |
| Toksikologija radne sredine | 43785 |
| Interakcija hrane i gena | 43786 |
| Završni rad | 63415 |
| Minimalno procesirana hrana | 62312 |
| Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici | 62313 |
| Autohtoni mliječni proizvodi | 62314 |
| Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu | 62315 |
| Autohtoni mesni proizvodi | 62316 |
| Procesi pripreme hrane | 62317 |
| Tehnologija slada i piva | 62318 |
| Tehnologija ugljikohidrata | 62319 |
| Skladištenje žitarica i proizvodnja brašna | 62321 |
| Tehnologija pekarstva | 62322 |
| Tehnologija proizvodnje tjestenine i keksarskih proizvoda | 62323 |
| Cijeloživotna prehrana | 62325 |
| Procjena prehrane i epidemiologija | 62326 |
| Dijetoterapija | 62327 |
| Kemija i tehnologija vina | 62329 |
| Kemija i tehnologija voća i povrća | 62330 |
| Kemija i tehnologija ulja i masti | 62332 |
| Bioprocesi u zaštiti okoliša | 62341 |
| Procesno ekološko inženjerstvo | 62343 |
| Procesi obradbe otpadnih voda | 62347 |
| Upravljanje kakvoćom vode i procesi obradbe vode | 62349 |
| Energija i okoliš | 62351 |
| Industrijska ekologija | 62357 |
| Zelena kemija | 62359 |
| Projektiranje uređaja u procesnoj industriji | 62368 |
| Optimizacija i projektiranje industrijskih procesa | 62370 |
| Ekonomika prehrambene industrije | 66871 |
| Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 66935 |
| Projektiranje uređaja u prehrambenoj industriji | 66933 |
| Tehnologija proizvodnje i prerade brašna | 66934 |
| Tjelesna i zdravstvena kultura I | 74377 |
| Inženjerska termodinamika | 74379 |
| Biokemija | 79476 |
| Tjelesna i zdravstvena kultura II | 79477 |
| Ambalaža i pakiranje hrane | 79479 |
| Prijenos tvari i energije | 79480 |
| Higijena i sanitacija | 79481 |
| Automatizacija procesa | 79483 |
| Kemija i tehnologija ugljikohidrata | 79486 |
| Instrumentalne metode I | 79485 |
| Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 81739 |
| Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda | 81740 |
| Organska kemija | 85057 |
| Praktikum iz organske kemije | 85353 |
| Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 85354 |
| Osnove biotehnologije | 85355 |
| Tradicionalna biotehnologija | 85356 |
| Senzorske analize | 85361 |
| Ekologija | 85415 |
| Fizikalna kemija | 88254 |
| Opća mikrobiologija | 88256 |
| Engleski jezik II | 88257 |
| Njemački jezik II | 88258 |
| Mikrobiologija hrane | 88259 |
| Tehnologija vode i obrada otpadnih voda | 88262 |
| Modeliranje i upravljanje u prehrambeno-tehnološkim procesima | 88265 |
| Jedinične operacije u prehrambenom inženjerstvu | 88266 |
| Tehnologija jakih alkoholnih pića | 88267 |
| Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane | 88268 |
| Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 88269 |
| Funkcionalna hrana i dodaci prehrani | 88270 |
| Antioksidansi u hrani | 88271 |
| Optimiranje prehrane primjenom računala | 88272 |
| Začini i aromatsko bilje | 88274 |
| Upravljanje kakvoćom u laboratoriju | 88288 |
| Matematika I | 94744 |
| Biologija | 94745 |
| Engleski jezik I | 94748 |
| Njemački jezik I | 94749 |
| Matematika II | 94750 |
| Elementi strojeva | 94752 |
| Kemijski i biokemijski reaktori | 120483 |
| Prehrambena biokemija | 135769 |
| Toksikologija hrane | 135767 |
| Stručna praksa | 143776 |
| Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 143777 |
| Prehrana i sport | 143778 |
| Konstrukcijski materijali, korozija i zaštita | 149887 |
| Prehrambeno procesno inženjerstvo | 167606 |
| Kemija hrane | 167607 |
| Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane | 167608 |
| Planiranje eksperimenata i analiza rezultata | 167609 |
| Prehrambene potrebe tijekom životnog vijeka | 167610 |
| Klinička prehrana | 167611 |
| Fiziološki i biokemijski aspekti prehrane | 167612 |
| Dostignuća u tehnologiji ulja i masti | 167614 |
| Dostignuća u tehnologiji prerade i konzerviranja voća i povrća | 167615 |
| Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata | 167616 |
| Dostignuća u tehnologiji vina | 167617 |
| Dostignuća u tehnologiji proizvodnje i prerade brašna | 167618 |
| Dostignuća u procesima prerade mlijeka | 167619 |
| Dostignuća u tehnologiji mesa i ribe | 167620 |
| Tehnologija autohtonih mesnih proizvoda | 167621 |
| Dostignuća u tehnologiji slada i piva | 167622 |
| Novi ambalažni materijali | 167623 |
| Mikrobiologija hrane | 167624 |
| Mikotoksikologija | 167625 |
| Upravljanje kvalitetom i sigurnošću hrane | 167626 |
| Primjena senzorske analize u prehrambenoj industriji | 167627 |
| Suvremene tehnologije obrade voda | 167635 |
| Razvoj novih proizvoda u prehrambenoj industriji | 167629 |
| Instrumentalne tehnike u analizi hrane | 167630 |
| Napredne tehnike ekstrakcije u prehrambenom inženjerstvu | 167631 |
| Modeliranje kinetike specijalnih tehnika sušenja u prehrambeno-procesnom inženjerstvu | 167632 |
| Ne destruktivne metode analize procesa i namirnica | 167633 |
| Prirodni organski spojevi | 167634 |
| Upravljanje otpadnim tvarima prehrambene industrije | 167636 |
| Optimizacija i projektiranje prehrambeno-tehnoloških procesa | 167637 |
| Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 167638 |
| Dostignuća u tehnologiji konditorskih proizvoda | 167639 |
| Generički postupci u tehnologiji alkoholnih pića | 167640 |
| Tehnologija proizvodnje funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica | 167643 |
| Minimalno procesirano voće i povrće | 167644 |
| Aditivi u hrani | 167645 |
| Energetska učinkovitost procesa prehrambene industrije | 167646 |
| Funkcionalna hrana | 167647 |
| Dodaci prehrani | 167648 |
| Fitonutricionizam | 167650 |
| Prehrana s aspekta javnog zdravstva | 167651 |
| Prehrambena epidemiologija | 167652 |
| Proteomika hrane | 167653 |
| Procjena prehrane i prehrambenog statusa | 167654 |
| Personalizirana prehrana | 167657 |
| Alternativni oblici prehrane | 167656 |
| Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 167658 |
| Redukcijske dijete i prevencija debljine | 167659 |
| Sport i prehrana | 167660 |
| Interakcija hrane i lijekova | 167661 |
| Biokemijska analitika u nutricionističkim istraživanjima | 167662 |
| Odabrane teme iz toksikologije hrane | 167663 |
| Informatika | 177710 |
| Engleski jezik | 177794 |
| Njemački jezik | 177796 |
| Diplomski rad | 177799 |
| Diplomski rad | 177800 |
| Diplomski rad | 177801 |
| Prehrambeno-procesno inženjerstvo | 183727 |
| Prijenos topline i tvari u procesiranju hrane | 183728 |
| Upravljanje sigurnošću i kakvoćom hrane | 183729 |
| Upravljanje kvalitetom u laboratoriju | 183730 |
| Metodika znanstvenog rada | 183736 |
| Izabrana poglavlja iz kemije prirodnih spojeva | 186785 |
| Opća i anorganska kemija | 187660 |
| Analitička kemija | 187661 |
| Osnove tehnologije prerade mlijeka | 187662 |
| Osnove tehnologije ugljikohidrata | 187663 |
| Osnove tehnologije žitarica | 187664 |
| Osnove tehnologije prerade voća i povrća | 187665 |
| Osnove tehnologije vina i ulja | 187666 |
| Osnove tehnologije mesa i ribe | 187667 |
| Kontrola kakvoće hrane | 187668 |
| Znanost o prehrani | 190906 |
| Odabrane teme o funkcionalnoj hrani | 195959 |
| Integrativna fiziologija i prehrambena biokemija | 196537 |
| Specifičnosti prehrane u različitim fazama života | 196539 |
| Klinička prehrana | 196542 |
| Redukcijske i alternativne dijete | 196543 |
| Potrošači i etika u prehrani | 196544 |
| Osnove psihologije i savjetovanja | 196545 |
| Odabrana poglavlja iz prehrambene epidemiologije | 196547 |
| Odabrane teme o funkcionalnoj hrani i dodacima prehrani | 196548 |
| Životne navike i zdravlje | 196549 |
| Prehrana sportaša | 196550 |
| Nutricionistički aspekti pripreme hrane | 196552 |
| Modeliranje i optimiranje prehrane | 196553 |
| Interakcija hrane i lijekova | 196554 |
| Nutricionist i nove tehnologije | 196555 |
| Specijalistički rad | 196556 |
| Uvod u inovacije u proizvodnji hrane | 229718 |
| Intelektualno vlasništvo | 229765 |
| Inovacije i gospodarski rast | 229766 |
| Izazovi inoviranja u digitalnom vremenu i primjeri iz prakse | 229767 |
| Istraživanje tržišta i marketing strategije | 230079 |
| Kemija hrane | 230080 |
| Izabrane teme iz kvalitete i sigurnosti hrane | 230081 |
| Nutritivni aspekti razvoja novog proizvoda | 230082 |
| Optimiranje u razvoju i proizvodnji prehrambenih proizvoda | 230083 |
| Četvrta industrijska revolucija i proizvodnja hrane | 230084 |
| Održiva proizvodnja hrane | 230085 |
| Razvoj i dizajniranje ambalaže za novi proizvod | 230086 |
| Inovativne tehnike procesiranja hrane | 230087 |
| Senzorska karakterizacija novog proizvoda | 230088 |
| Ponašanje potrošača u digitalnom okruženju | 230089 |
| Upravljanje kreativnim procesima | 230090 |
| Digitalni marketing i marketinška komunikacija | 230091 |
| Pokretanje poslovnog pothvata (od ideje do realizacije) | 230092 |
| Upravljanje timovima i projektima | 230093 |
| Specijalistički rad | 230094 |
| Proteinsko inženjerstvo | 242285 |
| Uvod u biotehnologiju | 242279 |
| Molekularna biologija s genetičkim inženjerstvom | 242280 |
| Genetika i genomika | 242283 |
| Strukturna biokemija | 242284 |
| Bioinformatika i biostatistika | 242286 |
| Molekularna enzimologija | 242287 |
| Biokemija i fiziologija industrijskih mikroorganizama | 242288 |
| Primijenjena mikrobiologija | 242289 |
| Molekulsko modeliranje | 242290 |
| Stručna praksa | 242292 |
| Metodologija znanstveno-istraživačkog rada | 242294 |
| Bioetika, biološka sigurnost i intelektualno vlasništvo u biotehnologiji | 242295 |
| Pročišćavanje proteina | 242296 |
| Eksperimentalna molekularna biologija | 242297 |
| Poduzetništvo u biotehnologiji | 242298 |
| Tehnike imobilizacije enzima | 242299 |
| Bioprocesno inženjerstvo | 242300 |
| Fermentacijske tehnologije | 242301 |
| Biokatalizatori i biotransformacije | 242302 |
| Opća biljna biotehnologija | 242303 |
| Biogoriva i biorafinerije | 242304 |
| Upravljanje otpadom bioprocesne industrije | 242305 |
| Instrumentalne metode u biotehnologiji | 242306 |
| Projektiranje pogona bioprocesne industrije | 242307 |
| Računalna obrada, analiza i vizualizacija podataka | 242308 |
| Diplomski rad | 242309 |
| Fermentacije na čvrstim nosačima | 242310 |
| Mikroreaktori | 242311 |
| Obrada otpadnih voda | 242312 |
| Ekstrakcija i izolacija bioaktivnih komponenti | 242313 |
| Energetska učinkovitost biotehnoloških postrojenja | 242314 |
| Nusproizvodi u biotehnološkoj i prehrambenoj industriji | 242315 |
| Tehnologija probiotičkih starter kultura | 242316 |
| Dobra higijenska praksa u bioprocesnoj industriji | 242317 |
| Biljna biologija stresa i biotehnologija | 242318 |
| Tehno-ekonomska procjena i analiza rizika biotehnoloških procesa | 242319 |
| Koncept održivog razvoja | 248543 |
| Osnove održivog i kružnog biogospodarstva | 248548 |
| Održivi razvoj u obrazovnoj perspektivi | 248557 |
| Globalna ekologija i novi trendovi u ekologiji | 248558 |
| Inovacije u biogospodarstvu | 248560 |
| Očuvanje biološke raznolikosti i održiva budućnost | 248563 |
| Bioetika održivog razvoja | 248564 |
| Održivost prehrambenog sektora | 248566 |
| Biljni genetski izvori i održivi razvoj | 248567 |
| Održive energetske tehnologije | 248568 |
| Nove tehnologije u obrazovanju o održivom razvoju | 248570 |
| Zdravlje i održivi razvoj | 248571 |
| Izrada kurikuluma iz područja održivog razvoja | 248576 |
| Priprema i provedba projekata | 248573 |
| Digitalna transformacija održivog gospodarstva | 248574 |
| Održivo vođenje i održavanje energetskih postrojenja | 248575 |
| Održivo upravljanje vodnim resursima | 248577 |
| Održivo gospodarenje tlom | 248578 |
| Održivo upravljanje otpadnim vodama industrija i gradova | 248579 |
| Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 248581 |
| Koncept biorafinerije | 248582 |
| Bioprodukti u održivom razvoju biogospodarstva | 248583 |
| Žitarice budućnosti | 248584 |
| Etika prehrane u kontekstu održivog razvoja | 248585 |
| Građanstvo, društvene vrijednosti i etika u obrazovanju o održivosti | 248586 |
| Nematerijalna kulturna baština u kontekstu održivog razvoja | 248587 |
| Održiva i energetski učinkovita gradnja | 248603 |
| Specijalistički rad | 248609 |
| Biotehnologija u zdravstvenoj zaštiti | 251669 |
| Farmakologija | 251671 |
| Eksperimentalna fiziologija za biotehnologe | 251672 |
| Molekularna imunologija | 251674 |
| Molekularna medicina | 251676 |
| Medicinska genetika | 251677 |
| Biotehnologija farmaceutskih proizvoda | 251679 |
| Pokusni modeli in vivo i in vitro | 251681 |
| Razvoj lijekova | 251682 |
| Tkivno inženjerstvo | 251684 |
| Mikroskopija u biotehnologiji | 251687 |
| Vrste tkiva | 251688 |
| Nutrigenomika | 251689 |
| Farmakogenetika i farmakogenomika | 251690 |
| Primjena umjetno proizvedenih tkiva u kliničkoj praksi | 251691 |
| Biološki lijekovi | 251692 |
| Primjena protočne citometrije u istraživanjima | 251693 |
* Prikazani podaci ovise o parametrima pregleda podataka pojedinog visokog učilišta