Skoči na glavni sadržaj

Sadržaj predmeta

Policijska tjelesna priprema 3

Šifra:
207070
Kratica:
PTP3-R
Visoko učilište:
Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti
ECTS bodovi:
3.0
Opterećenje:
30(V)
Nositelji:

dr. sc. Marijan Jozić, pred.

dr. sc. Ivica Biletić, pred.

Izvođači:

dr. sc. Ivica Biletić, pred. (V)

dr. sc. Marijan Jozić, pred. (V)

Opis predmeta:
Apsolviranjem kolegija studenti stječu stječu specifična znanja o borilačkim vještinama, o znanjima borenja u kao polistrukturalnim acikličkim aktivnostima, te njihov utjecaj na antropološki status, a koji su u korelaciji sa realnom policijskom praksom. Studenti će ovladati posebnim znanjima i sposobnostima karakterističnim za policijsku samoobranu, te biti kompetentni za njihovu primjenu u obavljanju policijskih poslova, odnosno moći će ih implementirati prilikom provedbe službenih zadaća. Usvojiti će elemente programa specijalističke obuke iz policijskih vještina koje su u velikoj korelaciji sa situacijama iz prakse s ciljem kontinuiranog treniranja i povećanjem razine situacijske efikasnosti. Jednako tako, ovladati će temeljnim kompetencijama glede situacijskog postupanja policijskih službenika kroz individualno i skupno postupanje u urgentnim situacijama različite kompleksnosti.
Obavezna literatura:

Kosanović, B. (1988): Samoobrana

Sertić, H. i Segedi, I. (2013): Judo osnove

Bradić., S. (2013): Priručnik za judo samoobranu GOSHIN-JUTSU

Bradić, S. (2013): Judo tehnike za djecu - Priručnik za trenere

Rađo, I. (2001): Judo

Spasović, V. (1999): Judo

Sertić, H. (2004): Osnove borilačkih sportova

Tamura, V., Shelton, G. (1981): Samoobrana

Ishodi učenja:

1. samostalno klasificirati elemente kontrole izgrednika, vezivanja, elemente obrana od naoružanog i nenaoružanog napadača glede situacijske efikasnosti policijskih službenika.

2. povezati zakonski okvir usklađen s korištenjem elemenata samoobrane, obrana od naoružanog i nenaoružanog napadača u praksi u različitim urgentnim situacijama.

3. samovrednovati razinu usvojenosti elemenata samoobrane, motoričkih sposobnosti i poznavanja borilačkih vještina.

4. samoprocijeniti izvedivost elemenata samoobrane, obrana od naoružanog i nenaoružanog napadača, elemenata vezivanja izgrednika u stojećem, klečećem i ležećem položaju.

5. odrediti elemente samoobrane, obrane od naoružanog i nenaoružanog napadača, najpogodnije za situacijsko postupanje policijskog službenika sa minimalnim štetnim posljedicama za izgrednike.

6. demonstrirati elemente samoobrane, obrane od naoružanog i nenaoružanog napadača.

7. realizirati temeljni sustav permanentnog stručnog usavršavanja glede Policijske tjelesne pripreme i Praktikum uporabe sredstava prisile uz primjenu elemenata samoobrane, obrana od naoružanog i nenaoružanog napadača, tehnika vezivanja izgrednika za trening i postupanje u stojećem položaju i u parteru.

8. integrirati elemente treninga samoobrane, PTP 1, PTP 2, PTP 3, obrane od naoružanog i nenaoružanog napadača u trening za policijske službenike.

Legenda

  • V - vježbe