Skoči na glavni sadržaj

Preporučamo pregledavanje stranica na široj rezoluciji ekrana/prozora.
Ukoliko koristite mobilni uređaj okrenite ga horizontalno

Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU)

ISVU je složen informacijski sustav koji prvenstveno olakšava provedbu administrativnih poslova na razini visokog učilišta. Na ovim stranicama prikazani su ključni pokazatelji rada i korištenja sustava.

ISVU se koristi na više od 110 visokih učilišta, koristi ga više od 140.000 studenata i 13.500 djelatnika tih visokih učilišta. Uz njih, na ISVU se spaja više od 110 aplikacija visokih učilišta putem programskog sučelja za pristup procedurama i podacima visokih učilišta (ISVU REST API). Sustav pokriva većinu administrativnih poslova u vezi sa studentima i njihovim studiranjem koje visoko učilište mora obavljati.

Različitim ulogama, tj. kategorijama korisnika, namijenjeni su različiti ISVU moduli, od kojih je korisnicima dostupno ukupno 12. Tako studenti koriste isključivo Studomat, nastavnici Nastavnički portal i/ili Ispiti, djelatnici studentskih referada modul Studiji i studenti itd. Neki su od tih modula, poput Studiji i studenti te Ispiti, desktop aplikacije koje korisnici moraju instalirati na svoja računala, a dio su web-aplikacije, poput Studomata i Nastavničkog portala, ali i Skladišta podataka.

Tijekom ispitnih rokova i upisa godina, kada se sustav najviše koristi, na Studomatu se obavi 40.000 do 60.000 prijava za rad. Tada se na Nastavničkom portalu za rad dnevno prijavi između 3.200 i 4.600 nastavnika, a u desktop aplikacije se tih mjeseci dnevno za rad prijavi oko 2.800 djelatnika visokih učilišta.

Uz sve navedene korisnike ISVU mora odraditi i sve zahtjeve raznih aplikacija na visokim učilištima koje se na ISVU spajaju programskim putem koristeći ISVU REST API. Više od 110 takvih aplikacija generira oko 1.000.000 zahtjeva koje na dnevnoj bazi odrađuje ISVU REST API.

Za detaljniji pregled pojedine kategorije podataka, poput studenata ili kadrova, odaberite odgovarajuću opciju iz izbornika.

ISVU u brojevima

Visoka učilišta koriste ISVU u različitom obimu, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima.

Broj studija u ISVU-u je bitno veći od broja studijskih programa jer se više studija u ISVU-u može odnositi na isti studijski program (Dopusnicu). Prikazani broj obuhvaća sve studije koji se trenutno izvode (npr. nove studije kod kojih se ne izvode sve nastavne godine).

Broj djelatnika pokazuje broj evidentiranih djelatnika u sustavu, uključujući nastavničko i administrativno osoblje.

Broj studenata obuhvaća i studente koji studiraju istovremeno na više studija (to je jedan student).


Broj visokih učilišta koja koriste ISVU

-

Broj evidentiranih studija

-

Broj djelatnika

-

Broj studenata

-

Molimo pričekajte...